Analiza i vizualizacija

Tableau Software 10.0 – što nam Tableau sprema u budućnosti?

19/04/2016

author:

Tableau Software 10.0 – što nam Tableau sprema u budućnosti?

Iako je Tableau Software zadnjih četiri godine lider u području vizualne analitike, to ga ne sprječava da konstantno propitkuje i poboljšava svoj proizvod. Od zadnje verzije (Tableau 9.3) je prošlo nešto manje od mjesec dana, a Tableau Software već nudi betu nove verzije Tableua Software 10.0 koju i vi možete isprobati na Tableau web stranici.

Što nam Tableau sprema u novoj verziji Tableau Software 10.0 saznajte u sljedećim crticama:

1.) Pobošljano Tableau Desktop korisničko sučelje

Tableau Software je poznat po svojoj brzini, jednostavnosti i prekrasnom sučelju, međutim nastoje iz verzije u verziju poboljšati korisničko sučelje u kojem im pomaže njih UI/UX odjel. Ukoliko koristite prijašnje verzije Tableau Desktopa zamijetiti ćete razliku u ikonama, bojama i minimalističkom dizajnu.

Segments

2.) Integracija više izvora podataka

Imate više izvora podataka u vašem okruženju? Želite integrirati relacijsku bazu podataka(MSSQL, PostgreSQL, Oracle), Hadoop i Excel ili csv podatke. Samo se spojite na njih i putem drag&drop sučelja dohvatite tablice koje želite integrirati i Tableau će naći način da dohvati podatke iz više izvora i integrira ih u jedan izvor. Integracija podataka za krajnjeg korisnika nikada nije bila lakša!

Datasources

3.) Filtriranje među više izvora podataka

Ukoliko koristite prijašnje verzije Tableau Desktopa, onda vam je filtriranje između više izvora podataka noćna mora. U Tableau Desktop 10 to vam je omogućeno u dva klika.

Datasourcesblend

4.) Integracija s Google Sheets izvorom podataka

Sigurno imate veliki broj Excel izvora podataka unutar Google Drive sustava. Tableau Desktop vam omogućuje spajanje na Google Sheets preko nativnog connectora i korištenje kao svaki drugi izvor podataka.

GS

5.) Poboljšana Tableau Mobile Android aplikacija

Tableau također donosi vijesti u pogledu Mobile BI-a, stoga osim iOS mobilnih uređaja Tableau će u novoj verziji nativno podržavati i Android mobilne uređaje.

android

Tableau Software 10 se trenutno nalazi u prvoj beta verziji te će u nadolazećoj verziji dodavati i ostale značajke, a izlazak alpha verzije Tableau Software 10 možemo očekivati polovicom 2016. godine.

Ukoliko želite isprobati Tableau Software s punim funkcionalnostima na 14 dana to možete napraviti klikom na donje dugme.

[button link=”http://tabsoft.co/1UZ3Zek” icon=”arrow-circle-o-up” color=”orange”]Preuzmi Tableau Desktop 9.3[/button]