Karijere i edukacije

BIRD Akademija

12/02/2013

author:

BIRD Akademija

Poslovna inteligencija d.o.o. pokrenula je program selekcije, pripreme i zapošljavanja mladih talenata nazvan BIRD Academy. Skraćenica BIRD dolazi od Business Intelligence Research & Development. BIRD Consulting je naziv naše podružnice u Londonu. Deset odabranih kandidata koji upravo završavaju neki od fakulteta iz područja računarstva ili poslovne informatike će tijekom tri mjeseca proći poslovnu i specijalističku edukaciju osmišljenog BIRD Academy programa. Razvoj kandidata će pomno pratiti njihovi mentori, te će po završetku programa polagati ispit. Najbolji stažisti dobiti će priliku postati dio tima Poslovne inteligencije. Za preporuke polaznika za akademiju smo zamolili i profesore koji predaju na kolegijima vezanim za skladišta podataka i poslovnu inteligenciju na hrvatskim fakultetima i visokim školama. Zainteresirani kandidati mogu poslati svoje životopise s preporukama te dokazom o prijavi diplomskog rada na poslovna@inteligencija.com do 15.2.2013. Prva generacija BIRD Academy polaznika starta 4.3.2013.

Odlučili smo pokrenuti ovakvu akademiju kako bismo mlade stručnjake koji završavaju školovanje obogatili praktičnim znanjima koje trebaju kako bi što prije postali efikasni članovi našeg implementatorskog tima. Do sada smo prakticirali uvođenje u posao na način da pripravnik dobije mentora, koji ga uvodi u njegovo područje na nekom od projekata i vezano za neku tehnologiju. Na taj način je pripravnik bio od početka vrlo usko usmjeren tako da je bilo slučajeva da nije ni stigao upoznati kolege koji rade na drugim projektima, a mentor je morao dosta vremena ulagati u prijenos znanja. Vjerujemo da ćemo kroz akademiju postići nekoliko sinergijskih efekata. Stažisti / pripravnici će od početka imati širi pogled na sve što radimo, a mentori koji će ih kasnije preuzeti neće morati prenositi temeljna znanja. Kroz edukaciju će se svi međusobno dobro upoznati, a upoznati će i starije kolege koji će držati predavanja, od kojih će im neki biti mentori i voditelji projekata. U ta tri mjeseca će se profilirati afiniteti prema pojedinom području kojim se bavimo. I na kraju, a ne i najmanje važno, ako se netko od polaznika zaista ne uklapa u našu organizaciju i ne zaposli se kod nas, uvijek mu ostaje vrijednost i znanje od ove, za polaznike besplatne, edukacije.

Planirano je 33 dana predavanja tijekom 11 tjedana, te ispiti iz određenih područja. Za vrijeme trajanja stažiranja polaznici će dobivati poticaj od 1.600 kuna za volontiranje / stažiranje. Kratki kurikulum akademije:

  1. Što mi to radimo – DWH, ETL, BI, Planning, MDM, BSC, DM itd.
  2. Organizacija, akti i procedure
  3. PI metodologija i rad na projektima
  4. Dizajn DWH i teorija skladištenja podataka
  5. SQL jezik
  6. ETL platforme, detaljna edukacija (Informatica, DataStage, Microsoft SSIS)
  7. BI i OLAP platforme, detaljna edukacija (Cognos BI, Microsoft SSAS i SSRS)
  8. Platforme za planiranje, detaljna edukacija (Cognos TM1)
  9. Poslovna znanja (finacije za nefinancijaše, procesi u telekomu, bankarstvu, osiguranju, maloprodaji, distribuciji i proizvodnji)

Ako Vas zanima područje implementacije analitičkih sustava, javite se i pridružite se našem uspješnom timu!